ib Diploması Nedir: ib Okulları, Eğitimi ve Sınavı, Tüm Bilgiler
ib Diploması Nedir: ib Okulları, Eğitimi ve
Sınavı, Tüm Bilgiler
Euro Anatolia Olarak 16 yıldır öğrencilerimize ib diploması eğitiminin önünü açmakla kalmıyor, ayrıca 21 ülkeye yatırımcı vizelerinde profesyonel destek veriyoruz.
Euro Anatolia Olarak 16 yıldır öğrencilerimize ib diploması eğitiminin önünü açmakla kalmıyor, ayrıca 21 ülkeye yatırımcı vizelerinde profesyonel destek veriyoruz.
IB DİPLOMASI NEDİR?
ib Diploması Nedir: ib Okulları, Eğitimi ve Sınavı, Tüm Bilgiler
İb Diploması Nedir: İb Okulları, Eğitimi ve Sınavı, Tüm Bilgiler
Uluslararası Bakalorya (IB) programı, 3 ila 19 yaş arasındaki öğrencilere zorlu ıb eğitim programları sunan uluslararası kabul görmüş bir müfredattır. Öğrencilerde eleştirel düşünme, kültürlerarası anlayış ve yaşam boyu öğrenme becerilerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Program, akademik titizliği ve yüksek standartları ile tanınır ve dünya çapındaki üniversiteler ve işverenler tarafından oldukça iyi bilinmektedir.
İb Diploması Nedir?
[expander_maker id=”2″ more=”Daha Fazla Oku” less=”Kısalt”]
Özellikle yurtdışında okumak isteyen öğrenciler ib diploması nedir diye merak etmektedir. İB programının üç düzeyi vardır: 3 ila 12 yaş arası öğrenciler için İlk Yıllar Programı (İYP), 11 ila 16 yaş arası öğrenciler için Orta Yıllar Programı (OYP) ve 16 ila 19 yaş arası öğrenciler için Diploma Programı (DP). DP, programın en ileri düzeyidir ve bu makalenin odak noktasıdır. Diploma programı, öğrencileri üniversite düzeyindeki çalışmalara hazırlayan iki yıllık bir programdır. Öğrencilerin dil ve edebiyat çalışmaları, dil edinimi, bireyler ve toplumlar, fen bilimleri, matematik ve sanat dallarından birer ders olmak üzere altı ders almaları gerekmektedir.
Ek olarak, öğrencilerin farklı konularda bilginin doğasını anlamalarına yardımcı olan disiplinler arası bir ders olan Bilgi Teorisi (BT) dersini tamamlamaları gerekir. İb diplomasi için gereken eğitim, kurs çalışmalarını tamamlamayı ve toplum hizmeti, bağımsız araştırma ve ders dışı etkinlikler gibi etkinliklere katılmayı içerir. Ek olarak, öğrencilerin seçtikleri konulardan birinde Bitirme Tezi olarak bilinen 4.000 kelimelik bir araştırma makalesini tamamlamaları gerekir. Enerji Verimliliği, öğrencilerin bağımsız araştırma yapmaları ve araştırma ve yazma becerilerini geliştirmeleri için bir fırsattır.
İb diplomasi almak için gerekli sınavlar iki yıllık programın sonunda yapılır. Öğrenciler, BT ve EE’nin yanı sıra altı dersinin her biri için yazılı sınavlara girmelidir. Sınavlar, harici sınav görevlileri tarafından notlandırılır ve puanlar, nihai değerlendirme için Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’na (UBO) gönderilir.
Diplomayı alabilmek için, öğrencilerin olası 45 üzerinden en az 24 puan alması gerekir. Sonuç olarak, IB programı, 3 ila 19 yaş arasındaki öğrencilere zorlu eğitim programları sunan uluslararası kabul görmüş bir müfredattır. Diploma Programı (DP), programın en ileri seviyesidir ve öğrencileri üniversite düzeyindeki çalışmalara hazırlamak için tasarlanmıştır.
IB diploması için gereken eğitim, kurs çalışmalarını tamamlamayı, toplum hizmeti gibi faaliyetlere katılmayı ve Genişletilmiş Kompozisyon tamamlamayı içerir. İb diploması almak için gerekli sınavlar iki yıllık programın sonunda yapılır ve öğrencilerin diploma alabilmeleri için en az 24 puan almaları gerekir. Artık ib diploması nedir sorusunun cevabını biliyorsunuz.
İb Diploması Neden Alınmalıdır?
İb diploması nedir sorusu kadar ib diploması ne işe yarar diye merak edenler de çoktur. Uluslararası Bakalorya (IB) diploması almak, öğrencilere hem eğitimleri boyunca hem de gelecekteki kariyerlerinde birtakım avantajlar sağlayabilir. Program, öğrencilere üniversite düzeyindeki çalışmalara ve ötesine hazırlayan çok yönlü bir eğitim sağlamak için tasarlanmıştır.
IB diplomasının ana avantajlarından biri, dünyanın her yerindeki üniversiteler ve işverenler tarafından tanınmasıdır. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerindeki birçok üniversite, IB diplomasını tamamlayan öğrencilere kredi veya ileri düzey puan verir. Ayrıca birçok işveren, öğrencilerin program aracılığıyla kazandıkları eleştirel düşünme, kültürler arası anlayış ve problem çözme gibi beceri ve bilgilere değer verir. IB diplomasının bir diğer faydası da öğrencilere zorlu ve titiz bir eğitim sunmasıdır.
Program, akademik olarak zorlayıcı olacak ve öğrencileri tam potansiyellerine itecek şekilde tasarlanmıştır. Programın dil ve edebiyat, dil edinimi, bireyler ve toplumlar, bilimler, matematik ve güzel sanatlar olmak üzere altı konu alanı öğrencilere geniş bir bilgi yelpazesi sunar. Bununla birlikte Bilgi Kuramı (BT) dersi öğrencileri farklı konularda bilginin doğası hakkında analitik olarak eleştirel düşünmeye teşvik eder. Ek olarak, Genişletilmiş Deneme (EE), öğrencilerin bağımsız araştırma yapmaları, araştırma ve yazma becerilerini geliştirmeleri ve eleştirel ve analitik düşünme yeteneklerini göstermeleri için bir fırsattır.
İb diploması ayrıca öğrencilere toplum hizmeti, bağımsız araştırma ve ders dışı etkinlikler gibi birçok ders dışı etkinlik sağlar. Bu etkinlikler, öğrencilere sınıfta öğrendiklerini gerçek dünyadaki durumlara uygulama fırsatı verir ve liderlik, takım çalışması ve problem çözme gibi önemli becerilerin geliştirilmesine yardımcı olur.
Son olarak, ib diploması, öğrencilerin kültürlerarası anlayış geliştirmeleri ve dünya vatandaşları olmaları için mükemmel bir fırsattır. Program, öğrencileri farklı kültürleri ve bakış açılarını keşfetmeye teşvik eder ve çeşitliliğe, saygı ve hoşgörüyü teşvik eder. Bu, bireylerin farklı kültürleri ve toplumları anlayabilmelerinin ve bunlar arasında gezinebilmelerinin elzem olduğu günümüzün küreselleşmiş dünyasında özellikle önemlidir.
Sonuç olarak, IB diploması, öğrencilere hem eğitimleri boyunca hem de gelecekteki kariyerlerinde birtakım avantajlar sağlayan değerli bir eğitim programıdır. Dünyanın dört bir yanındaki üniversiteler ve işverenler tarafından tanınır, zorlu ve titiz bir eğitim sağlar ve bir dizi ders dışı etkinlik sunar. Ek olarak, program kültürlerarası anlayışı teşvik eder ve öğrencilerin dünya vatandaşı olmalarına yardımcı olur. Kendilerini akademik olarak zorlamak, önemli beceriler geliştirmek ve üniversite düzeyindeki çalışmalara ve ötesine hazırlanmak isteyen öğrenciler için mükemmel bir fırsattır.
İb Okulları
Tüm bunlarla birlikte ıb okulu nedir sorusu da oldukça sık karşılaşılan konulardandır. İb okul, 3 ila 19 yaş arasındaki öğrenciler için uluslararası kabul görmüş bir program olan IB müfredatını sunan eğitim kurumlarıdır. Yurtdışında yüksek öğrenime devam etme açısından, IB diploması ib okulu tarafından geniş çapta tanınmakta ve kabul edilmektedir.
Pek çok üniversitenin özel giriş koşulları vardır ve IB kursları için ileri düzeyde puan veya kredi sunabilir. Bu, üniversiteye geçişi kolaylaştırabilir ve öğrenciler için zamandan ve paradan tasarruf sağlayabilir. Türkiye’de, IB programları sunan 90 yetkili İb okulu bulunmaktadır. Ancak, bu okulların tümü IB Diploma eğitimi sağlama yetkisine sahip değildir. Bu okullar arasından sadece 56’sı Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından IB Diploma eğitimi sağlamak üzere yetkilendirilmiştir.
Bu, bu 56 okuldaki öğrencilerin, onları üniversite düzeyinde ve ötesine hazırlayan zorlu ve çok yönlü bir eğitim sağlamak için tasarlanmış, uluslararası kabul görmüş IB Diploma programını sürdürme fırsatına sahip oldukları anlamına gelir. Bu, ib lise eğitiminin dünya ülkelerinde önemli bir parçasıdır. Türkiye’de de bir IB Diploması almanın birçok faydası vardır.
IB diplomasının Türkiye’de karşılığı olmadığı için lise eğitimine ek program olarak uygulanmaktadır. Bununla birlikle ib diploması ile yurtdışı üniversiteler herhangi bir ek sınav olmaksızın doğrudan üniversiteye geçiş sunarlar. Türkiye’de bir IB diploması ile genellikle üniversitedeki derslerden burs veya muafiyet alabilirsiniz. Türkiye’de Uluslararası Bakalorya diploma notu en az 32 olan öğrenciler, okulun sunduğu çeşitli imkanlardan yararlanabilmektedir.
Türkiye’de IB diplomasını tanıyan özel üniversitelerden bazıları Beykent Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi’dir. Türkiye’de sunulan IB diploma programlarının yurtdışındaki köklü yükseköğretim kurumları tarafından uluslararası öğrencilere de sunulduğunu da belirtmekte fayda var.
İb Eğitimi ve Sınavları
Tüm bu soruların yanında ib eğitim nedir ve ib sınavı nedir soruları da merak konusudur. Yurtdışında okumak isteyen öğrenciler genelde yurt dışı sınavları hakkında da bilgi sahibi olmak istemektedirler. İb eğitim almanın ilk adımı, programı sunan IB onaylı bir okula gitmektir. Okulun Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından yetkilendirilebilmesi için belirli gereksinimleri karşılaması gerekir. Öğrenciler daha sonra daha önce bahsedilen altı konu alanını içeren iki yıllık programı tamamlamak zorundadır. Ek olarak, öğrencilerin seçtikleri konulardan birinde bitirme tezini tamamlamaları gerekmektedir.
Bununla birlikte Ib sistemi, iç ve dış değerlendirmelerin bir kombinasyonu yoluyla değerlendirilir. İç değerlendirmeler kurs çalışmalarını, sözlü sunumları ve laboratuvar raporlarını içerirken, dış değerlendirmeler iki yıllık programın sonunda yapılan yazılı sınavları içerir. Bu sınavlar harici sınav görevlileri tarafından notlandırılır ve puanlar nihai değerlendirme için IBO’ya gönderilir.
Aynı zamanda ib sertifikası alabilmek için, öğrencilerin olası 45 üzerinden en az 24 puan alması gerekir. Öğrenciler, değerlendirmelere ek olarak, liderlik, takım çalışması ve problem çözme gibi önemli becerileri geliştirmek için tasarlanmış 150 saatlik Yaratıcılık, Eylem, Hizmet etkinliklerini de tamamlamalıdır. Bu etkinlikler, öğrencilere sınıfta öğrendiklerini gerçek dünyadaki durumlara uygulama fırsatı sağlamayı amaçlar ve üniversiteler ile işverenler tarafından değer verilen önemli becerilerin geliştirilmesine yardımcı olur. İb sistem, önemli miktarda hazırlık ve çaba gerektiren zorlu ve titiz bir programdır. Bu sebeple öğrencilerin yüksek başarı elde etmesi gerekir.
ib diploması imkanını bir kez daha düşünün! Sağlam bir geleceğe sahip olmak için…
Euro Anatolia ücretsiz danışmanlığı için şimdi randevu alın!
[/expander_maker]
- Bir ib programına katılmak.
- sınıfta programa katılacaksanız 10. Sınıfı başarılı bir şekilde tamamlamak
- 100 üzerinden en az 75 diploma puanına sahip olmak.
- IELTS sınavından ortalama 6,5 almak ve her sınav bölümünden en az 6,0 puan alabilmek.
- Sabancı Üniversitesi
- Beykent Üniversitesi
- Koç Üniversitesi
- Özyeğin Üniversitesi
- Bilgi Üniversitesi
İb diploma toplam puanının 25 olması yeterlidir.
YURTDIŞINDA EN POPÜLER DİL OKULLARI
Yurtdışında En Çok Tercih Edilen Dil Okulları;
İspanya’da Yüksek Lisans
Avustralya’da Yüksek Lisans
İrlanda’da Yüksek Lisans
Polonya Yüksek Lisans
Hollanda’da Yüksek Lisans
İtalya’da Yüksek Lisans
Kanada’da Yüksek Lisans
İngiltere Yüksek Lisans
Almanya’da Yüksek Lisans
İrlanda Üniversiteleri
İsveç Üniversiteleri
Fransa Üniversiteleri
İtalya Üniversiteleri
Hollanda Üniversiteleri
Polonya Üniversiteleri
İngiltere Üniversiteleri
Kanada Üniversiteleri
Amerika Üniversiteleri
İspanya’da Lise
NEDEN EURO ANATOLIA?
Sadece Size Özel Bir Danışman Atanımı
Süreç içerisinde sürekli ulaşabileceğiniz, sizlere her aşamada destek olan profesyonel bir danışman atıyoruz.
Profesyonel Yatırımcı Vizeleri Danışmanlığı Farkı
16 Yıldır sadece yurtdışı eğitimi değil Yatırımcı Vizeleri danışmanlığı yapıyoruz, bu nedenle yurtdışı eğitim vizeleri bizler için oldukça kolay süreçler olmaktadır.
Resmi Sözleşme İle Güvenli ve Garantili Bir Süreç
Değerli danışanlarımızla süreçlerimizi yönetirken, resmi, tüm haklarınızı kanunen koruyan bir sözleşme imzalayarak yönetiyoruz.
Sözleşmeyle Sabit En Uygun Fiyat Garantisi
Şirket politikamızda yazılı olarak sabitlenmiş olarak sizlere en uygun fiyat garantisini veriyoruz.
16 Yıllık En Yurtdışı Eğitim ve Yatırımcı Vizeleri Danışmanlığı
16 Yıldır 24.000’in üzerinde öğrencimizi dünyanın çeşitli ülkelerine başarıyla gönderip 1000’den danışanımıza Ankara Anlaşması ve Yatırımcı vizelerini başarıyla aldık. Yürüdüğümüz yolda inanıyoruz ki danışanlarımıza kattığımız değer bizim başarımızla doğru orantılıdır. Başarınız, Başarımızdır.
24.000+
ÖĞRENCİ OKULLARINA YERLEŞTİRİLDİ
28+
ÜLKEDE ÖĞRENİM VE VİZE ALIMI
250+
ANLAŞMALI OKUL
30+
DANIŞMAN KADROSU
16 Yıllık En Yurtdışı Eğitim ve Yatırımcı Vizeleri Danışmanlığı
16 Yıldır 24.000’in üzerinde öğrencimizi dünyanın çeşitli ülkelerine başarıyla gönderip 1000’den danışanımıza Ankara Anlaşması ve Yatırımcı vizelerini başarıyla aldık. Yürüdüğümüz yolda inanıyoruz ki danışanlarımıza kattığımız değer bizim başarımızla doğru orantılıdır. Başarınız, Başarımızdır.
24.000+
ÖĞRENCİ OKULLARINA YERLEŞTİRİLDİ
10+
ÜLKEDE ÖĞRENİM VE VİZE ALIMI
250+
ANLAŞMALI OKUL
30+
DANIŞMAN KADROSU
Euro Anatolia ile Başvuru Süreci
Adım-1
Resmi Sözleşme ile Çalışmalara Başlıyoruz
Adım-2
Size Özel Danışmanınızla Görüşmenize Başlıyorsunuzün.
Adım-3
Birkaç ay içerisinde vizenizi alıyoruz.
Adım-4
Birkaç ay içerisinde vizenizi alıyoruz.
Adım-5
Hayallerinizle Buluşuyorsunuz !
Başvuru Süreci Nasıl?
Adım-1
Resmi Sözleşme ile Çalışmalara Başlıyoruz
Adım-2
Size Özel Danışmanınızla Görüşmenize Başlıyorsunuzün.
Adım-3
Birkaç ay içerisinde vizenizi alıyoruz.
Adım-4
Okul davetiyenizi alıyorsunuz.
Adım-5
Hayallerinizle Buluşuyorsunuz !
Anket Sonuçları
Yatırımcı Vizeleri Danışmanlığından edindiğimiz Hukuki ve mesleki tecrübelerimiz ile sonuçlarımız;
93%
Vize Başarıyla Alındı
1,253
Mutlu Öğrenci/Danışan
1,000,000+
Tl İndirim Sağlandı
98%
Pozitif Yorum
Yatırımcı Vizeleri Danışmanlığından edindiğimiz Hukuki ve mesleki tecrübelerimiz ile sonuçlarımız;
Anket Sonuçları
What Do Our Customers Say?
Don’t just take our word for it. Hear what our customers have to say!
Don’t just take our word for it. Hear what our customers
have to say!
Referanslarımız
Referanslarımız
DANIŞMANLIK İÇİN BİR TARİH SEÇİNİZ
GELECEĞİNİZE İYİ DAVRANIN
GELECEĞİNİZE
İYİ DAVRANIN
Genel Merkez:
Adres: Eğitim, İstanbul Plaza, Ünal Sk. No:31, 34000 Kadıköy/İstanbul
T: +90 533 446 31 96
Tüm Hakları Saklıdır. @euroanatolia.com
- Privacy Policy