Yurtdışında
Üniversite Okumak

Yurtdışında
Üniversite Okumak

Euro Anatolia Olarak 16 yıldır öğrencilerimize yurtdışında üniversite eğitimin önünü açmakla kalmıyor, ayrıca 21 ülkeye yatırımcı vizelerinde profesyonel destek veriyoruz. 

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 3 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 4 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

Euro Anatolia Olarak 16 yıldır öğrencilerimize yurtdışında üniversite eğitimin önünü açmakla kalmıyor, ayrıca 21 ülkeye yatırımcı vizelerinde profesyonel destek veriyoruz. 

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 5 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 6 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 7 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 8 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 9 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 10 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 11 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE OKUMAK

Yurtdışında Üniversite Okumak İçin Gerekenler

Yurtdışında Üniversite Okumak: Fiyatları, Başvuru için Gerekenler

 

Yurtdışında üniversite okumak isteyen birçok öğrencinin her hayali seçkin üniversitelerde kaliteli eğitim almaktır. Fakat yurt dışında öğrenci olmak isteyenler Türkiye’den daha maliyetli bir yurtdışı üniversite hayatı olmasını değil de uygun fiyata refah seviyesi yüksek ülkelerde bulunmayı ister. 

İlk başta yapılması gereken liseden mezun olmaktır. Yurt dışında okumak, üniversite okumak isteyen öğrencilerin sonrasında hangi ülkede yaşamak ve hangi üniversitede eğitim almak istiyorsa araştırıp ona göre karar verilmelidir. Yurtdışında üniversite okumak aldığınız en önemli kararlardan birisi olacaktır. Her yıl binlerce öğrenci farklı ülkelerde dil eğitimi veya üniversite eğitimi almak için yurtdışı üniversite bilgisi araştırıp başvurularını yapmaktadır. Yurt dışında üniversite kazanmak sanıldığı kadar zor değildir. Yurtdışında üniversite okuma şartları her ülkede değişiklik göstermektedir. Yurt dışında üni okumak için gerekenler nelerdir?

[expander_maker id=”2″ more=”Daha Fazla Oku” less=”Kısalt”]

Yurtdışında Lisans Okumak ve Yabancı Üniversitelere Başvuru

 

Yurtdışında lisans okumak için her yıl yüzbinlerce öğrenci ülke değiştirmektedir. İngilizce, Fransızca, İspanyolca gibi dillerini geliştirerek edindikleri başarılarla geleceklerini inşa etmektedirler. Yurtdışında lisans okumak hangi şartlar altında daha sağlıklı olur, hangi ülkede okumak gerekir bunları araştırarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

Geçtiğimiz yıllarda üniversiteyi yurtdışında okumak oldukça tercih ediliyordu. Kur yüksekliği sebebiyle bu yıllarda azalacak mı diye düşünürken gittiği ülkede çalışma izninden yararlanan öğrenciler ve aldıkları burslar sayesinde her yıl yüzbinlerce öğrenci yurtdışında üniversite okumaya gitmektedir. 

Başarı sıralamasına göre üniversitelere bakılabilir veya hangi ülkede olmaktan memnuniyet duyacaksanız bir uzman desteğiyle bilgi sahibi olabilirsiniz. Yurt dışında öğrenci olmak masraflı olacak peki bu süreçte hangi ülkelerde çalışma iznine sahip olabilirim? Yurtdışı üniversite kabul şartları neler? Yurtdışında üniversite kazanmak sanıldığı kadar zor mu veya yurtdışında üniversite okumak için gerekenler nelerdir, yurtdışı üniversite sınavları hangileri geçerli detaylıca sorularınızın cevabına bakalım.

 

Yurtdışında üniversite okumak deyince aklımıza iyi bir dil ve iyi bir kültür öğrenerek, kendine çok şey katarak geleceğini inşa etme şekli gelmektedir. Yurt dışında üni okumak için gerekenler ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Ülkeler başlıca Amerika, Kanada, Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa gibi Avrupa Birliği ülkeleridir.

 Yabancı üniversite başvuruları fiyat açısından ve özellikle dil eğitimi ve ülkede kolay geçinmek, çalışmak açısından da Polonya ve İrlanda, Malta gibi ülkeler her yıl oldukça fazla öğrenci tarafından tercih edilmektedir. Üniversiteyi yurtdışında okumak, birçok insanın hayalini süslemektedir. Liseden sonra yurtdışında üniversite okumak her yıl binlerce öğrencinin tercihi olmaktadır. Üniversiteyi yurtdışında okumak dil eğitimi ve iş hayatı, kariyer konusunda büyük bir artıdır. Bunun birçok sebebi vardır. Bu ülkelerin tercih edilmesinin başlıca sebepleri şunlardır:

 

  • Yabancı dil geliştirmek
  • Seçkin üniversitelerden alınan kaliteli eğitim
  • Çalışma izni
  • Burs imkânları
  • Kültürel ve sosyal çevre
  • Geleceğe yatırım yapmak
  • Ülkenin refah seviyesi

Ülkelere ve üniversiteler göre eğitim süresi farklılık göstermektedir. Yurtdışı lisans eğitimi 3 yıl olan, yüksek lisans 2 yıl olan üniversiteler mevcuttur. Yurtdışı üni başvuru yapılmadan önce üniversitenin kaç yıl eğitim verdiğine bakılmalıdır. Yurtdışı lisans eğitimleri 3-4 yıl arası değişiklik göstermektedir.

Avrupa birliği ülkelerinde haftalık olarak 20 saat çalışma izni bulunmaktadır. Bulunduğunuz ülkede yurtdışı lisans eğitimi sonrası yüksek lisans eğitimine başlayarak akademik kariyerinizi ilerletebilirsiniz. Liseden sonra yurtdışında üniversite okumak için belli başlı belgeleri hazırlayarak bir danışmanlık firması aracılığıyla sağlıklı ve dikkatli bir başvuru süreci geçirmeniz gerekmektedir. Tüm bu süreçlerde attığınız adımlar sizi yurtdışında üni okumak için bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Ana dili İngilizce olan ülkelerde yurtdışında üniversite okumak sizi oldukça geliştirecektir.

 

Yurtdışı Üniversite Başvuru Koşulları

 

Liseden sonra yurtdışında üniversite okumak ülkemizde ve dünyada oldukça fazla tercih edilmektedir. Yurtdışı üniversite başvurusu için gerekenler ülkelerin şartlarına göre değişiklik göstermektedir. Öğrencinin gitmek istediği ülkeye göre yurtdışı üniversite sınavları ve lise mezuniyet şartı aranmaktadır. Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler ve sağlanması gereken şartlar mevcuttur.

Yurtdışı üniversite başvuru koşulları için gereken evraklar şu şekildedir:

  • İngilizce transkript
  • Lise diploması- Yüksek lisans yapılacak ise üniversite yurtdışı diploması
  • Hangi üniversiteye gidilecekse üniversite başvuru formu
  • Motivasyon mektubu gereklidir. Motivasyon mektubu
  • Referans mektubu
  • Banka dokümanları gereklidir. Yurtdışında yaşamaya yeterli bir bütçesi var mı ve çalışmadığı takdirde geçinebilir mi düşüncesiyle hesaplar kontrol edilmektedir.
  • Yurtdışında üniversite okumak isteyen öğrencinin belli bir seviyede İngilizce bilmesi gerekmektedir. O sebepten TOELF ve IELTS sonuçları gerekmektedir.

Tüm bunlar haricinde yurtdışı üniversite başvuru yapılması için Almanya ve Avusturya’da YKS puanı da önemlidir. Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler belli bir ortalamanın üzerinde puan yapmak, gideceğiniz ülkedeki seçkin üniversitelere girmeniz için oldukça gereklidir.

 

Yurtdışı üniversite başvuru şartlarında YKS Şartı gerektirmeyen, YKS’de barajı geçmeniz yeterli olan ülkeler ise şu şekildedir. Kanada, Amerika, Avustralya, İrlanda, Macaristan, Polonya, İngiltere ve Rusya’dır.

Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler öncelikle dil sınavınızı vermektir. Yurt dışında üni okumak için bu belgeleri ve şartları sağlamayan öğrenci adayları hazırlık programına başvuru yaparak o şekilde yerleşebilir. Pathway programları olarak geçmektedir. Yurtdışı üniversite için yeterli seviyede İngilizce yoksa öğrenci şartlı kabul alarak yerleşir ve sonrasında İngilizcesiniz geliştirir.

Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler oldukça dikkatli bir başvuru ve belge toplama sürecidir. Üniversitelere başvuru yapma aşamasına geçmeden önce profesyonel hizmet almanız önerilmektedir. Yurtdışı üni başvuru veya vize başvuru esnasında çok kritik ve temiz bir başvuru yapılması gerekiyor. Euro Anatolia Danışmanlık hangi ülke veya üniversite yurtdışı hakkında bilgi istiyorsanız ücretsiz danışmanlık hizmetiyle görüşme yapabileceğiniz bir şirkettir. Sürecin sonrası için A’dan Z’ye tüm aşamalarda başvurunuzun doğru bir şekilde titizlikle yapılmasına önem vermektedir.

Yurt dışında üni okumak üniversiteye sıfırdan başlamak haricinde seçenekler de bulunmaktadır. Bazı ülkelerdeki yurtdışı üniversite başvuru işlemleri için Türkiye’de YKS ile girdiğiniz sınavdan bir üniversiteye yerleştiniz fakat yurtdışında devam etmek istiyorsunuz. Bu şekilde YKS belgeniz, lise diplomanız ve transkriptiniz ile yurtdışındaki benzer bir bölüme geçiş yapabiliyorsunuz. Liseden sonra yurtdışında üniversite okumak oldukça tercih edilen bir seçim olsa da lisansüstü ve dil eğitimi de fazlasıyla tercih edilmektedir.

 

Yurt dışında okumak üniversite bölümleri İngilizce olduğu için zorluk çeker miyim sorusunu da beraberinde getiriyor. Bazı okullarda, bölümlerin hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Ayrıca öncelikle dil eğitimine gidip sonrasında üniversite yurtdışı kazanarak kalmak istiyorsanız da bu da seçenekler arasındadır.

Yurtdışında En Başarılı En İyi Üniversite Sıralamaları

 

Yurtdışı üniversite başvuru yapma konusunda en başarılı üniversitelerde okumak istiyorsanız, liseden büyük bir başarıyla mezun oldunuz İngilizceniz de güzelse kaliteli seçkin üniversiteleri araştırmak isteyebilirsiniz. Yurtdışı üni başvuru yapmak için en başarılı üniversite yurtdışı sıralamalarına bakmak istersek şu şekildedir:

  • Oxford Üniversitesi
  • Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü
  • Stanford Üniversitesi
  • Cambridge Üniversitesi
  • Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Harvard Üniversitesi
  • Londra Imperial Üniversitesi
  • Chicago Üniversitesi

Bu üniversiteler haricinde de yurtdışında üniversite okumak istiyorsanız seçkin birçok üniversite bulunmaktadır. Nobel ödüllü birçok bilim adamı mezunu veren bu üniversitelerin imkânları oldukça güzeldir. Üniversiteler ile ilgili detaylı tüm sorularınız için Euro Anatolia Danışmanlık ile online kanallar üzerinden WhatsApp üzerinden veya randevu alarak ofisimize gelerek detaylı bilgi alabilirsiniz. Yurtdışı üni başvuru ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmak için form doldurabilirsiniz.

Yurtdışında Lisans Okumak

 

Yurt dışında üni okumak, lisans programlarını okumak her ülkede Türkiye’deki gibi 4 yıl değildir. 3 yılda okunan birçok lisans programı olan ülkeler bulunmaktadır. Yurtdışında lisans okumak istiyorsunuz ve ülkeye geri döneceksiniz. Türkiye’ye geri döndüğünüzde yurtdışı üniversite denklik belgesi olması işinize yarayacaktır.

 Yani yurtdışında üniversite okurken dikkat edilmesi gereken en önemli kurallardan birisi Türkiye’de yaşamaya devam edecekseniz ve sayılabilir yani diploma isteyen bir iş yapacaksanız mutlaka YÖK denkliğine bakmalısınız. Liseden sonra yurtdışında üniversite okumak, ülkeye ve bölüme karar verme aşamasında oldukça zorlayıcıdır.

Yurtdışı üni başvuru yapan uluslararası öğrenciler tarafından tercih edilen üniversite bölümleri şunlardır:

  • Ekonomi, İşletme
  • Sosyal bilinler: Psikoloji, sosyoloji
  • Biyoloji
  • Mühendislik bölümleri: Çevre mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği
  • Bilgisayar, yazılım
  • Robotik
  • Uzay ve uçak mühendislikleri
  • İnşaat, makine
  • Elektrik, enerji
  • Sanat: tasarım, görsel sanatlar
  • İngiliz dili ve edebiyatı

Yurtdışında universite okumak isteyen öğrenci adayları için bunun gibi birçok bölüm yılda binlerce kez tercih edilmektedir.

Yurtdışında Ücretsiz Üniversite Okumak

 

Yurt dışında öğrenci olmak maddi açıdan oldukça fazla düşünülen bir konudur. Çoğunlukla çalışma izni olan ülkeleri tercih eden öğrenciler üniversite fiyatı olarak ise Türkiye’deki özel üniversite ücretlerini geçmeyecek şekilde hemen hemen bu fiyata yakın tutarları tercih etmek istiyorlar. Yurt dışında üni okumak ülkelere göre değişiklik göstermektedir. 

Ücretler hemen hemen Türkiye’de özel üniversite ücretine yakın tutarlardadır. Para birimleri euro, dolar, sterlin olan ülkelerde yaşam maliyetleri daha fazla olduğu için tüm öğrenciler izinler doğrultusunda çalışma hakkını kullanmaktadır. Uluslararası öğrenciler için yurtdışı üniversite başvuru işlemleri ne kadar uygun fiyatlı olursa o kadar iyi. Gidilecek ülkede çalışma izni olması büyük bir artıdır. Liseden sonra yurtdışında üniversite okumak ne kadar çalışma izni olsa da yıllık bazda masraflı olmaktadır. Bu sebeplerden dolayı yurtdışında üniversite okumak isteyen birçok öğrenci burslardan yararlanabilir.

Yurt dışında üni okumak için başarı sıralamasına göre devlet ve özel tercih edilmektedir. Yurtdışında devlet üniversite ücretleri ülkelere göre değişiklik gösterse de çok uygun fiyatlardadır. Para birimleri değişiklik gösterse de genel olarak yıllık katkı payları 120-1000 euro arasında değişiklik göstermektedir. Birçok üniversite burs imkânı sunmaktadır.

Birçok sosyal imkânı olan ve teknolojik imkân olarak Çoğu Almanya’da olan ücretsiz üniversitelerden bazıları şunlardır:

  • University of Oslo
  • University of Cologne
  • University of Luxembourg
  • University of Bergen
  • ETH Zurich
  • Scuola Normale Superiore di Pisa-ücretsiz
  • RWTH Aachen University-ücretsiz
  • Technical University of Munich

Yurtdışı Lisansüstü Eğitim Bursları

 

Yurtdışı üniversite başvurusu lisans ve yüksek lisans ve doktora olarak üç çeşide ayrılmaktadır. Yüksek lisans başvuruları için burs imkânları ne şekilde diye bakacak olursak yurtdışı lisansüstü eğitim bursları şartları nelerdir bunları inceleyeceğiz.

 

Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler lisans ve yüksek lisans isteğinize göre değişiklik göstermektedir.

 

Lisans eğitiminizi bitirdiniz. Şimdi lisansüstü eğitime başvurmak istiyorsunuz. Fakat eğitim ücreti daha uygun olsun istiyorsanız ve başarınızdan dolayı burs almak istiyorsanız bu başvuru tam size göre.

Üniversiteler öğrencilere destek amaçlı çeşitli burslar vermektedir. Yurtdışı lisansüstü eğitim bursları ülkeye, okula ve bölümlere göre değişiklik göstermektedir.

 

Yurtdışı lisansüstü eğitim bursları şartlarından en önemli iki tanesi not ortalaması (4’lük sistem üzerinden en az 3), ve iyi bir İngilizce seviyesidir.

Lisansüstü bursları scholarships, bursaries ve stuedentships olarak 3 şekilde karşınıza çıkmaktadır.

 

Scholarship‘te en önemli kriter akademik olarak öğrencilerin en başarılısının seçilmesidir.

Bursaries, maddi yetersizlikten dolayı talep edilen ve öğrenciye verilen bir burs çeşididir.

Studentships, doktora öğrencilerine proje çalışmaları için verilen bir burs çeşididir.

 

Ülkelere göre bazı yurtdışı lisansüstü eğitim bursları şunlardır:

 

Jean Monnet: Burs Türkiye’deki en köklü projelerden birisidir. AB ülkelerinde yer alan üniversitelerde yüksek lisans eğitim hakkı vermektedir. Yılda bir kez başvuru alınmaktadır.

 

YLYS- Millî Eğitim Bakanlığı Bursu: Yurtdışındaki en iyi üniversitelerde yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen öğrenciler için sunulan burs programıdır. MEB yüksek lisans bursu, Stanford Üniversitesi, Oxford Üniversitesi, Imperial College London, Harvard Üniversitesi Humbolt Üniversitesi Berlin, Cambridge Üniversitesi gibi pek çok köklü ve başarılı üniversitelerde yüksek lisans ve doktora öğrencilerine tam burs vermektedir.

 

TEV Bursu (Türk Eğitim Vakfı Yurtdışı Yüksek Lisans Bursu): Hukuk, sağlık bilimleri, temel bilimler gii alanlarda yüksek lisans programları için burslar sunmaktadır. Maddi destek gereken öğrencilere destek olarak lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs seçeneği sunmaktadır.

Fullbright Bursları: Amerika ve Amerika arasında eğitim ve kültürü desteklemek amacıyla 1949 yılında oluşturulmuş olan burs programıdır. Uçak gidiş dönüşü dahil iyi bir burs ödemesiyle öğrenci ve akademisyenlere destek amacıyla burs verilmektedir.

 

British Council Bursu: İngiltere’de yüksek lisans eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilere sunulan bir burs programıdır. Her yıl 13 Türk öğrenciye burs vermektedir.

 

Hollanda Scholarship: Hollanda’da yılda bir kere verilen maddi destek şeklinde burs ödemesi yapmaktadır. Hollanda’da anlaşmalı üniversiteler tarafından verilmektedir. AB üyesi olmayan ülkelerdeki öğrencilere verilmektedir.

 

Chevening Burs: İngiltere’de yüksek lisans eğitimi isteyen öğrenciler için küresel çapta olan bir burs programıdır. İngiltere hükümeti başarılı öğrencilerin tüm masraflarını finanse etmek için sunmaktadır.

 

Yurtdışı lisansüstü eğitim bursları için istenen belgeler şu şekildedir:

 

  • GPS skoru
  • Motivasyon mektubu
  • CV
  • Referanslar
  • IELTS ve TOEFL

Kişisel belgelerinizin olduğu bu gibi evraklar talep edilmektedir. Dünyanın dört bir yanından tüm lisansüstü uluslararası öğrencilerin bu burslara başvurmak için beklediğini ve çok çabaladığını da unutmayın!

 

Yurtdışı üniversite başvuru tarihleri nelerdir?

 

Üniversiteyi yurtdışında okumak her ayda mümkün olmuyor. Başvuru tarihlerini incelemek ona göre ülkeye zamanında gitmek ve üniversite başvurusu yapmak için doğru zamanı bilmek gerekiyor.

 

Yurtdışında üniversite başvuru dönem ve tarihleri şu şekildedir:

 

Amerika, İngiltere: Ekim ayından nisan ayına kadar başvuru almaktadır. Ekim-Ocak/ Ocak-Nisan

Kanada: Ekim ayından nisan ayına kadar başvuru almaktadır.

İrlanda: Ekim ayından mayıs ayına kadar başvuru devam etmektedir.

Hollanda: Ekim-Ocak

Almanya: Ocak ve nisan ayında başvuru almaktadır.

İtalya: Ekim ve mayıs arası almaktadır.

Finlandiya: Ekim-Ocak

İsveç: Ekim-Ocak

Danimarka: Ekim-Ocak arası lisansüstü başvurusu alınmaktadır. Ekim-Mart arasında ise lisans başvuruları alınmaktadır.

Estonya: Ocak-Nisan

Macaristan: Ekim-Nisan/Temmuz

Polonya: Ekim-Ocak/Nisan (tıp fakültesi) /Temmuz

Avustralya: Ekim-Şubat arası başvuru almaktadır. Ayrıca ara dönemde Şubat Mayıs arası da kayıt almaktadır.

İspanya: Ekim-Mayıs

 

Ana Dili İngilizce Olan Ülkelerde Üniversite Okumak

 

Yurtdışı üniversite eğitimi hangi ülkede olursanız olun, hangi dilde eğitim alırsanız alın sizi oldukça geliştirecek olan bir eğitim şeklidir. İngiltere, Amerika, Kanada, İrlanda başta olmak üzere birçok ülkede eğitim başlangıç tarihi esnek olan üniversitelere hemen hemen istediğiniz zaman kayıt yaptırabilirsiniz. Bunun için asla geç kalmış sayılmazsınız. Eylül, temmuz, şubat gibi aylarda kaydolabilirsiniz ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Yurt dışında üni okumak için gerekenler hemen hemen çoğu ülkede aynı belgelerdir. 

Liseden mezun olmak ve IELTS gibi sınav sonuçlarıdır. Yurtdışı üniversite eğitimi için ülke tercihi yaparken her ülkenin karakteristik özelliği farklılık göstermektedir. Bunları göz önünde bulundurarak tercih edebilirsiniz. Ayrıca yurtdışı üniversite eğitimi sonrası üniversite okuduğunuz ülkede kalarak tam zamanlı çalışma izninizden yararlanarak belli bir süre kalabilirsiniz ya da bulunduğunuz ülkede kalarak yüksek lisansa başlayabilirsiniz. Üniversite biter bitmez gelerek direkt güzel bir işe başlayabilirsiniz. Yurtdışında üniversite okuyan öğrencilerin haftalık 20 saat yani part time çalışma imkânı bulunmaktadır. Tatil dönemlerinde ise full time olarak çalışarak kendi ekonominize katkı sağlayabilir, yaşam standardınızı yükseltebilirsiniz.

 

Yurtdışı Üniversite Ücretleri Nelerdir?

 

2022 yılında yurtdışı üniversite ücretleri Estonya, Polonya Macaristan, Almanya, İtalya, İspanya, Danimarka ve Rusya’da ortalama olarak 500-10.000 euro arasında değişiklik göstermektedir. Finlandiya, İsveç, Hollanda, İrlanda, İngiltere, Avustralya, Amerika ve Kanada’da ise 8.000-55.000 euro arasında değişiklik göstermektedir. Yurtdışı üniversite eğitimi 2023 güncel üniversite fiyat listesi için Euro Anatolia Danışmanlık ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz. Her ülkeden dil okulu ve üniversite ücretleri hakkında, vize bilgisi konusunda bilgi alabilirsiniz. Üniversite ücretleri ülkelere, üniversitelere ve bölümlere göre yıllık olarak değişiklik göstermektedir.

Üniversitede Okumak İçin Hangi Sınava Girilir?

 

Yurtdışında üniversite okumak için hangi sınav gereklidir? Her ülkede aynı sınav geçerli değildir. Yurtdışı üniversite eğitimi almak için dil yeterliliği istenmektedir. Bu sebeple yurtdışında universite okumak için istenen sınavlar vardır. Yurtdışı üniversite sınavı şunlardır: TOEFL, IELTS, SAT, ACT, SSAT, GMAT, GRE adlı sınavlardır. Yurt dışında üni okumak için gerekenler lise mezuniyet belgesinden sonra kabul gören sınavlardır. Sınavlar ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Yurtdışı üniversite sınavları ülkelere göre farklılık gösterse de dünyada kabul görmüş sınavlar vardır.

 

TOEFL: Yurt dışında üni okumak için gerekenler en başında TOELF sınavında geçerli bir puandır. En çok kabul gören sınavlardan ilki olan yurtdışı üniversite sınavı TOEFL’dır. Amerika ve Kanada gibi tüm ülkelerde kullanılan ve geçerli olan bir sınav çeşididir. Merkezi New Jersey olan ETS’nin hazırladığı bir sınavdır. TOEFL ana dili İngilizce olmaya uluslararası öğrenci adaylarının girmesi gereken bir sınavdır. 

Reading, writing, listening ve speaking olmak üzere 4 bölümden oluşur. Talimatları dikkatlice takip edip girilmesi gereken bir sınavdır. Sınav başvuruları online olarak internet üzerinden yapılmaktadır. 4 bölüm de ayrı ayrı puanlanır, böylece hangisinde daha zayıf olunduğu anlaşılır. İnternet üzerinden sınava girilir ve 15 gün sonra yine internet üzerinden sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz. TOEFL yurtdışı üniversite sınavı merkezleri Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İskenderun, İstanbul, İzmir, İzmit, Kayseri, Konya, Mersin ve Niğde’de bulunmaktadır.

IELTS:Bir diğer yurtdışı üniversite sınavı ise IELTS’tir. IELTS sınavı İngilizce’nin kullanıldığı ülkelerde çalışmak isteyen herkesin düzeyini ölçmek için kullanılan bir diğer sınav türüdür. Cambridge Üniversitesi’nin uluslararası öğrenciler için düzenlediği ilk sınavdır. Yurtdışı üniversite sınavları çapında dünyada kabul görmüş bir sınav türüdür. Her seviyeyi tespit etmek için kullanılır.  TOEFL ile aynı şekilde dinleme, konuşma, okuma ve yazma olarak 4 bölümden oluşur.

IELTS yurtdışı üniversite sınavı merkezleri şu illerimizdedir: İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Erzurum ve Bursa’dır.

SAT: Yurtdışı üniversite sınavları arasında bir diğer bilinen ama tüm dünyada tercih edilmeyen sınav türüdür. Amerika’da uluslararası öğrencilerin MYO ve üniversite girişi için kullandığı geçerli olan bir sınavdır. Üniversiteye yerleşim için Türkiye’deki öğrencilerden talep edilmektedir. SAT the College Board’ın düzenlediği Amerika’da 7 kere, dünyada ise 6 kere uygulanan sınav türüdür. 

SAT’ın içeriği üniversitedeki gereklilik olan eleştirel okuma, yazma ve matematik, geometri alanlarındaki bilgi düzeyini ölçmektir. Sat yurtdışı üniversite sınavı merkezleri İstanbul-İstanbul Amerikan Robert Lisesi, Ankara-Bilkent Üniversitesi, İzmir-Özel İzmir Amerikan Koleji ve Tarsus- Özel Tarsus Amerikan Koleji’nde bulunmaktadır.

ACT: American College Testing ABD üniversitelerinde okumak isteyen yabancı öğrencilerin seviyesini ölçmek için kullanılan bir sınavdır. SAT1 sınavına alternatiftir. İngilizce, Matematik, Reading, Svience olarak dört bölümden oluşmaktadır.

SSAT: Yurtdışında universite okumak için değil, lise okumak isteyen öğrencilerin girmesi gereken bir sınav türüdür.

GMAT: GMAT sınavının amacı sayısal, sözel, analitik problem yeteneğini ve İngilizce seviyenizi ölçmektir. Lisans ve lisansüstü eğitimi almak isteyen öğrencilerin için üniversitelerin istediği bir sınav türüdür. Sınav Türkiye’de İstanbul, İzmir ve Ankara’da yapılmaktadır. İstediğiniz okula girebilmeniz için yeterli skor yapmanız beklenmektedir.

GRE: Graduate Record Examination ABD ve diğer ülkelerde İngilizce eğitim veren üniversitelerde mühendislik ve sosyal bilimler başta olmak üzere lisansüstü ve doktora öğrencileri için istenen bir sınav türüdür. Türkiye’de bunlara dahildir.

Sınavsız Kabul Yapan Yurtdışı Üniversiteleri

 

Yurtdışında üni okumak size kariyer, kültür ve dil kazandıracaktır. Yurtdışı üniversite öğrencisi olarak en prestijli üniversitelerde kaliteli eğitimler alabilirsiniz. Üniversiteyi yurtdışında okumak istiyorsanız ve sınavsız giriş yapmak istiyorsanız dünyada ilk 1000 içerisine girmiş olan Belarus State University, Warsaw University-Polonya, Karazin University-Ukrayna gibi üniversiteler de öğrencileri Türkiye’den sınavsız olarak kabul etmektedir. Amerika ve İngiltere gibi tüm dünya ülkelerinde yani yurtdışında universite okumak için YKS şartı aranmamaktadır.

Yurtdışı üniversite eğitimi için İngiltere, Amerika, Avustralya, Kanada, Polonya, Ukrayna, Belarus başta olmak üzere birçok ülkede seçkin üniversitelerde okuma şansını elde edebilirsiniz. Hangi ülkede hangi bölümü okuyacağınıza karar veremiyorsanız Euro Anatolia Danışmanlık olarak tarafımıza ulaşarak gerekli tüm bilgiyi ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanarak alabilirsiniz.

YKS sınavından iyi bir sonuç alamadıysanız buna alternatif olarak bazı ülkelerde yurtdışında universite okumak sınavsız olarak uluslararası öğrenci kabulü yapan üniversiteler bulunmaktadır. Yurtdışı üniversite eğitimi için aklınıza takılan tüm konularda Euro Anatolia Danışmanlık firmamıza ulaşarak en güncel bilgileri alabilirsiniz.

Neden yurtdışında eğitim almalıyım?

Bunun birçok sebebi vardır:

  • Üniversite zamanı yarım gün çalışma izni, tatillerde tam gün çalışma izninden yararlanabilirsiniz.
  • Yabancı dil geliştirmek
  • Seçkin üniversitelerden alınan kaliteli eğitim
  • Çalışma izni
  • Burs imkânları
  • Kültürel ve sosyal çevre
  • Geleceğe yatırım yapmak
  • Ülkenin refah seviyesi
Yurtdışında üniversite okumak hakkında daha fazla bilgi almak için Euro Anatolia ücretsiz danışmanlıktan randevu alın!
[/expander_maker]

Hayır lise mezunu olmanız ve istenilen IELTS ve TOEFL gibi dil sınavlarından geçer not almanız yeterlidir.

Tabii ki. Türkiye’de lisans ve yüksek lisans için çeşitli burslar mevcuttur. Onun haricinde gidilecek olan ülkelerin de kendi özelinde burs olanakları oldukça fazladır.

Bölüme ve ülkeye göre farklılık göstermektedir. Yurtdışında Lisans eğitimi 3-4 yıl arası değişmektedir. Yüksek lisans ise bazı ülkelerde 1 yıl bazı ülkelerde ise 2 yıldır.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 11 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

YURTDIŞINDA DİL OKULLARI

Yurtdışında Dil Eğitimi ve Fiyatları Hakkında Bilgiler

work and study nedir

İrlanda Üniversiteleri

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 13 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

İsveç Üniversiteleri

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 14 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

Fransa Üniversiteleri

italya schengen vize başvurusu

İtalya Üniversiteleri

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 15 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

Hollanda Üniversiteleri

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 16 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

Polonya Üniversiteleri

ingiltere vize başvurusu

İngiltere Üniversiteleri

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 17 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

Kanada Üniversiteleri

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 18 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

Amerika Üniversiteleri

NEDEN EURO ANATOLIA?

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 19 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

Sadece Size Özel Bir Danışman Atanımı

Süreç içerisinde sürekli ulaşabileceğiniz, sizlere her aşamada destek olan profesyonel bir danışman atıyoruz.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 20 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

Profesyonel Yatırımcı Vizeleri Danışmanlığı Farkı

16 Yıldır sadece yurtdışı eğitimi değil Yatırımcı Vizeleri danışmanlığı yapıyoruz,  bu nedenle yurtdışı eğitim vizeleri bizler için oldukça  kolay süreçler olmaktadır.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 21 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

Resmi Sözleşme İle Güvenli ve Garantili Bir Süreç

Değerli danışanlarımızla süreçlerimizi yönetirken, resmi, tüm haklarınızı kanunen koruyan bir sözleşme imzalayarak yönetiyoruz.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 22 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

Sözleşmeyle Sabit En Uygun Fiyat Garantisi

Şirket politikamızda yazılı olarak sabitlenmiş olarak sizlere en uygun fiyat garantisini veriyoruz. 

16 Yıllık En Yurtdışı Eğitim ve Yatırımcı Vizeleri Danışmanlığı​

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 23 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

16 Yıldır 24.000’in üzerinde öğrencimizi dünyanın çeşitli ülkelerine başarıyla gönderip 1000’den danışanımıza Ankara Anlaşması ve Yatırımcı vizelerini başarıyla aldık. Yürüdüğümüz yolda inanıyoruz ki danışanlarımıza kattığımız değer bizim başarımızla doğru orantılıdır. Başarınız, Başarımızdır.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 24 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

24.000+​

ÖĞRENCİ OKULLARINA YERLEŞTİRİLDİ​

28+

ÜLKEDE ÖĞRENİM VE VİZE ALIMI

250+

ANLAŞMALI OKUL

30+

DANIŞMAN KADROSU

16 Yıllık En Yurtdışı Eğitim ve Yatırımcı Vizeleri Danışmanlığı

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 23 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

16 Yıldır 24.000’in üzerinde öğrencimizi dünyanın çeşitli ülkelerine başarıyla gönderip 1000’den danışanımıza Ankara Anlaşması ve Yatırımcı vizelerini başarıyla aldık. Yürüdüğümüz yolda inanıyoruz ki danışanlarımıza kattığımız değer bizim başarımızla doğru orantılıdır. Başarınız, Başarımızdır.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 24 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

24.000+

ÖĞRENCİ OKULLARINA YERLEŞTİRİLDİ

10+

ÜLKEDE ÖĞRENİM VE VİZE ALIMI

250+

ANLAŞMALI OKUL

30+

DANIŞMAN KADROSU

Euro Anatolia ile Başvuru Süreci

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 27 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
Adım-1

Resmi Sözleşme ile Çalışmalara Başlıyoruz

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 28 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
Adım-2

Size Özel Danışmanınızla Görüşmenize Başlıyorsunuzün.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 29 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
Adım-3

Birkaç ay içerisinde vizenizi alıyoruz.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 30 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
Adım-4

Birkaç ay içerisinde vizenizi alıyoruz.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 27 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
Adım-5

Hayallerinizle Buluşuyorsunuz !

Başvuru Süreci Nasıl?

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 27 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
Adım-1

Resmi Sözleşme ile Çalışmalara Başlıyoruz

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 28 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
Adım-2

Size Özel Danışmanınızla Görüşmenize Başlıyorsunuzün.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 29 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
Adım-3

Birkaç ay içerisinde vizenizi alıyoruz.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 30 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
Adım-4

Okul davetiyenizi alıyorsunuz.

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 27 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
Adım-5

Hayallerinizle Buluşuyorsunuz !

Result Counter

Anket Sonuçları

Yatırımcı Vizeleri Danışmanlığından edindiğimiz Hukuki ve mesleki tecrübelerimiz ile sonuçlarımız;

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 37 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
93%

Vize Başarıyla Alındı

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 38 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
1,253

Mutlu Öğrenci/Danışan

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 39 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
1,000,000+

Tl İndirim Sağlandı

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 40 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI
98%

Pozitif Yorum

Yatırımcı Vizeleri Danışmanlığından edindiğimiz Hukuki ve mesleki tecrübelerimiz ile sonuçlarımız;

Result Counter

Anket Sonuçları

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 41 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

Danışanlarımız Ne Diyor?

Sadece Bizim Sözümüzü Dinlemeyin, Danışanlarımızdan da duyun

What Do Our Customers Say?

Don’t just take our word for it. Hear what our customers have to say!

Don’t just take our word for it. Hear what our customers

have to say!

Referanslarımız

Referanslarımız

[wpgmza id="1"]

GELECEĞİNİZE İYİ DAVRANIN

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 42 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI

GELECEĞİNİZE
İYİ DAVRANIN

MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI 43 MENU - ÜNİVERSİTE MENU SAYFASI